Desenes de persones es manifesten al Ple de l'Ajuntament per a reclamar l'Institut

El passat dilluns 15 de juny es va celebrar el Ple extraordinari de renuncia de la Sra M Dolors Pueyo (ERC) com alcaldessa. Desenes de persones van assistir al Ple manifestant-se amb samarretes i una pancarta on es podia llegir “Prou llargues, Volem l’institut ja!”.

Malgrat l'equip de Govern va voler posar-se del costat d'aquest col·lectiu, fent seva la reclamació, no és la primera vegada que en un Ple Municipal hi ha hagut mostres de desacord amb la gestió d'aquest tema que està fent el govern municipal. La passivitat i la manca de lideratge de la regidora d'Educació, Sra Luisa Márquez (PSC), i l'equip PSC-ERC ha estat posada en evidència per les famílies i la comunitat educativa, que aconsegueixen més informació i són més proactius que el govern municipal.

I el cas de l'Institut no és l'únic, un àmbit tan important per al futur com és l'educatiu està deixat en caiguda lliure. Sort en tenim dels equips professionals, de les AMPAs i de les famílies que se'n preocupen, s'impliquen i lideren...

2 comentaris:

Josep ha dit...

Gent de PROGRÉS:

Santa Coloma necessita un IES. Això no és cap novetat. Que un grup de persones anés al Ple Municipal a manifestar això, tampoc no és cap novetat, veient com estem veient la passivitat i manca de lideratge de la regidora d’Educació, Sra. Luisa Márquez. Però que aquesta protesta es dugués a terme en el Ple de renúncia de la Sra. Dolors Pueyo, com a Alcaldessa, no té perdó. Crec que no era el moment per manifestar aquesta necessitat i nul•litat de gestió. Si aquesta senyora, en el Ple, es va posar del costat del col•lectiu reivindicatiu, fent seva la reclamació (com dieu que va fer), no és només perquè recolzi aquesta protesta, sinó perquè ella és així com a persona, i té aquest tipus de detalls. Perquè aquest col•lectiu no va adreçar aquesta protesta en el Ple del dissabte 20 de juny, en que prenia possessió com a Alcaldessa la Sra. Marta Martínez? Potser ella, com a líder del grup del PSC, responsable de la deixadesa d’aquest tema, així com la seva companya de partit, la Sra. Márquez, es mereixien més aquest lleig. Segur que elles, amb el seu tarannà i prepotència, no haguessin tingut el detall de bona educació que va tenir la Sra. Pueyo.

No sé si vosaltres esteu o no al darrera d’aquesta convocatòria de protesta, però si és el cas, ho heu fet molt malament.

I pel que fa al PSC al cap del govern, que Déu ens agafi confessats a tots...

PROGRÉS ha dit...

Benvolgut Josep,

Moltes gràcies per llegir el nostre web i pel comentari que envies.

Estem d'acord en què Santa Coloma necessita un IES. Efectivament, no és cap novetat, fa temps que en som conscients.

També coincidim en què les manifestacions de malestar als Plens Municipals no són novetat. I això no és atribuible únicament a la passivitat i manca de lideratge de la regidora d'educació, els últims mesos han estat nombrosos els temes que han provocat protestes als Plens contra diferents regidories.

La manifestació per l’IES s’ha produit en més d’un Ple, i també al Ple extraordinari de renúncia a l'alcaldia de la Sra Pueyo, un acte públic al que pot assistir lliurament qui vulgui, sempre actuant dinte dels paràmetres de la correcció i la normalitat. En el cas d'un Ple extraordinari no hi pot haver intervenció del públic -com pasa en els ordinaris-, però tampoc es va voler anar en contra d'aquesta norma. La manifestació del col·lectiu en qüestió va ser, suposo que coincidiràs amb nosaltres, correcte i perfectament dins de les normes. Així doncs, la teva valoració sobre la conveniència (o el perdó) no la compartim.

Com dius, el detonant de les protestes en el cas de l'IES és suma d'una necessitat i d'una mala (o nul·la, recollint les teves paraules) gestió. Però aquesta gestió, encara que la valoris d'inexistent, no és responsabilitat única de la regidora d'educació, ho és del govern municipal i, en últim terme de la persona que ocupa l'alcaldia.

Que l'alcaldessa va fer seva la reivindicació és una evidència, expressada per ella mateixa, no inventem res. Tampoc posem, ni hem posat, en dubte com són les persones ni la seva educació. I no questionem que la Sra Pueyo o la resta de regidores i regidors de l'equip de govern siguin conscients de la urgència de disposar d'un IES al poble i ho vulguin tant com les persones que protestaven en aquell Ple o en altres en què s'han manifestat igualment. Ara bé, quan es tracta d'un càrrec institucional i d'una responsabilitat pública, els detalls són més o menys vàlids en funció del que tenen al darrera. En aquest cas, el "detall" de sumar-se a la reivindicació no es correspon amb l'actuació ja no de la Sra Márquez només, sinó de la resta de l'equip de govern, corresponsable del que fa la regidoria d'educació i, en últim terme, de la mateixa alcaldessa.

Un càrrec públic no es maneja només amb bona educació, bones intencions i detalls lloables. Això són elements que s'han de sumar a la bona feina, el rigor i la coherència.

Sincerament no podem donar-te resposta al perquè les persones mobilitzades a favor de l'IES van creure convenient assistir a aquest Ple (i a anteriors, i al de juny també) i no ho van fer al de presa de possessió de l'alcaldia per part de la Sra Martínez. PROGRÉS no té cap tipus d'implicació en aquest moviment i encara menys de les convocatòries que facin un grup de persones que és evident que es meuen per motivacions pròpies i a les quals, tu mateix ho reconeixes, no els falten raons.

Com pots veure, tenim ple convenciment que "el lleig", com també les lloances a un govern se'l mereix tot el govern i no una regidora o regidor. De la mateixa manera que és compartida entre ERC i el PSC la responsabilitat del repartiment de regidories i de què ara entrem en aquesta etapa amb el PSC al cap del govern municipal. És clar que aquesta etapa no és precisament del teu gust, però hi hem arribat perquè tant el PSC com ERC han aplicat una decisió que no és coherent amb les formes, tarannà i detalls que puguin tenir les persones implicades i, per tant, se situa en l'àmbit de la responsabilitat política i pública, que va més enllà de l'àmbit personal al que tu redueixes el cas del conflicte de l'IES.

Si el teu comentari preventiu sobre la nostra mala actuació va referit a la hipotètica implicació en el moviment de protesta, pots estar tranquil i nosaltres també, no podem haver fet malament una cosa que no hem fet.

De nou, moltes gràcies i restem, com sempre, a disposar. Ens encantarà poder seguir compartint amb tu neguits, opinions i comentaris.