Compromesos

Compromesos

FELIP CASTILLO, NOU ALCALDE DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

La Moció de Censura presentada el passat 1 de desembre al registre de l'Ajuntament pels grups municipals de PROGRÉS, ERC i CiU en contra de l'alcaldessa Marta Martínez (PSC) va ser debatuda i votada en Ple Extraordinari el dilluns 14 de desembre de 2009 i ha prosperat amb els vots favorables de PROGRÉS (5), ERC (3) i CiU (1) i els vots en contra del PSC (4). Per tant, la Sra Martínez ha estat cessada i s'ha nomenat el Sr Felip Castillo (PROGRÉS) com a alcalde.

Tant l'alcalde Castillo com PROGRÉS tenim el compromís de liderar un nou govern municipal que treballi amb decisió per construir un futur millor per al municipi des dels pilars de la responsabilitat, la transparència, la participació i el diàleg.

El compromís que entomem en el que queda de legislatura fins a les properes eleccions municipals de 2011  és per desenvolupar actuacions i projectes que ofereixin millors oportunitats de futur fomentant la participació i el diàleg amb la ciutadania, apostant per la transparència i actuant amb responsabilitat.

Entenem que s'arriba a aquesta alcaldia i nou govern després d'un seguit de situacions excepcionals, com són el trencament d'un govern i una moció de censura. Així doncs, tal i com hem expressat en ocasions anteriors, treballarem per a respondre a aquesta situació amb respostes excepcionals i obrirem un procés de debat amb la resta de formacions representades al consistori per formar en el període més breu possible un govern municipal ampli, estable i que permeti sortir d'una situació de debilitat amb les majors garanties per al futur del municipi.

En  aquest  procés  de  debat  amb  la  resta  de formacions polítiques per garantir la governabilitat del municipi i treballar per establir de forma compartida les prioritats per al futur del municipi, PROGRÉS defensarà les seves bases i els compromisos del Programa 2007-2011 per formar  un  bon  govern  que  garanteixi:

Participació  per  permetre  a  la  ciutadania conèixer i ser partíceps de la política municipal
Coordinació del treball entre les diferents àrees del govern i de l'Ajuntament
Transparència com a component essencial de la democràcia i base per al desenvolupament del
servei públic

Malgrat les alçades de legislatura en què ens trobem  fan  difícil  poder  desenvolupar el Programa  2007-2011 que va proposar PROGRÉS per aquest període, aquest programa serà la nostra base de diàleg amb la resta de formacions polítiques per a l'acció de govern.

Les prioritats que ens proposem en aquesta nova etapa són, entre altres, les següents:

- Recuperar els processos participatius
- Donar  prioritat a aconseguir una Secció d'Educació Secundària al municipi el més aviat possible
- Accelerar la construcció del CAP
- Crear  l'Oficina d'Atenció Ciutadana
- Replantejar la mobilitat interna al municipi
- Treballar per millorar les condicions del transport públic a Santa Coloma
- Fer seguiment del desenvolupament dels plans urbanístics en marxa

Recull de premsa: Telenotícies, El Punt, La Malla

1 comentari:

Anònim ha dit...

Anem per feina !
Sense manies...
No us sobra temps per esmerçar els despropòsits de l'etapa que s'ha tancat.