Davant l'avantprojecte sobre l'avortament del ministre Gallardón, l'Ajuntament demana la retirada i defensa el dret de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària de l'embaràs


El Ple Municipal de l'Ajuntament aprova una moció en defensa del dret de les dones a decidir sobre la interrupció voluntària de l'embaràs i sol·licitant la retirada de l'avantprojecte de llei de protecció del concebut i de la dona embarassada.

El Govern de l'estat va donar llum verda a l'avantprojecte el passat desembre, una proposta amb un enfoc extremadament conservador, que fa retrocedir els drets de les dones, assolits al llarg de molts anys, al nivell d'abans de la llei de l'avortament de l'any 1985.

La proposta del ministre Gallardón, exclou el cas de malformacions del fetus com a supòsit en què es permeti la interrupció voluntària de la gestació, a més d'eliminar el criteri de terminis que va fixar la llei de 2010, després d'un gran esforç de consens.

La moció va ser presentada conjuntament per PROGRÉS, CiU, ERC, VISC i PSC, que la van votar favorablement, i es va aprovar malgrat el vot contrari del regidor del PP.

Podeu llegir la moció aquí