Es constitueix el Consorci Urbanístic per desenvolupar el nou sector residencial Entorn de la Colònia Güell

L’Incasòl i els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat han signat el dia 19 de novembre de 2008 un conveni per promoure aquest sector residencial, amb capacitat per a 1.350 habitatges, la meitat dels quals seran protegits.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, en representació de l’Institut Català del Sò,l i els alcaldes de Santa Coloma de Cervelló i de Sant Boi de Llobregat, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per constituir el Consorci Urbanístic que desenvoluparà el sector residencial "Entorn de la Colònia Güell".

Aquest sector residencial té una superfície de 40,82 hectàrees situades als termes municipals de Santa Coloma (39 hectàrees ) i de Sant Boi (prop de 2 hectàrees), i una capacitat per a 1.350 habitatges potencials, 675 dels quals seran amb diferents règims protegits. L’actuació té un pressupost de 32 milions d’euros.

Els terrenys del sector residencial queden limitats per les rieres de Can Soler i Can Julià, en sentit perpendicular al Llobregat (podeu veure l’abast del terreny afectat clicant a la foto de l’inici de l’article). El 83% del terreny es destinarà a espais lliures, equipaments i vialitat, i el 17% restant a sòl residencial i activitats econòmiques i comercials.

El Consorci Urbanístic que s’ha constituït haurà de coordinar l’actuació dels ens consorciats, redactar, si s’escau, i executar els instruments de planejament i els projectes d’urbanització necessaris, i establir els criteris i els mecanismes per al finançament dels diferents projectes d’infraestructures o dotacionals.

Actualment, els dos municipis afectats han aprovat provisionalment el Pla parcial del nou sector i resta pendent que la Comissió d’Urbanisme de Barcelona l’aprovi definitivament. Es preveu que les obres d’urbanització puguin començar el segon trimestre de 2009.

Han assistit a l’acte de signatura de constitució els responsables de les tres administracions signants, el director de l’INCASOL, el director general d’Habitatge i representants dels grups municipals. Per part de PROGRÉS han assitit a l’acte el regidor Jesús Blanco i la regidora Montse Vilajuliu.

Podeu consultar la notícia a mitjans de comunicació clicant aquí o al web del Departament de Medi Ambient i Habitatge clicant aquí.

Notícies relacionades aquí.