PROGRÉS presenta una moció de denúncia de la crisi humanitària dels refugiats de països de l'entorn europeu i per adherir l'Ajuntament a la xarxa de ciutats i pobles refugi


Vista la greu crisi humanitària que s'està produint aquestes darreres setmanes a l'entorn europeu, amb l'arribada massiva de persones refugiades provinents de països on es pateixen conflictes armats, PROGRÉS ha volgut denunciar la manca de resposta de les institucions i estats europeus i reclamar la inajornable actuació d'aquestes institucions per tal de donar resposta a aquesta crisi, tant afrontant les causes de l'èxode en els països d'origen, com atenent adequadament a les persones que escapen de la brutalitat que es viu en els seus països.

Hem proposat la moció que podeu llegir en aquest l'enllaç. Aquesta moció es proposarà al conjunt de grups polítics municipals per tal de cercar un consens i unitat d'actuació del consistori en aquesta greu crisi.

En paral·lel, des del govern municipal, també s'han fet gestions per tal de sumar l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló a la iniciativa de diversos municipis de treballar per crear una Xarxa de ciutats i pobles refugi per aquests refugiats.

Tant des de l'alcaldia, com des de la regidoria de Cooperació i Solidaritat s'està treballant amb altres ajuntaments, les entitats de solidaritat del municipi i en l'àmbit coordinat que estan promovent el Fons Català de Cooperació, la DIputació de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis, juntament amb les ONG especialitzades del sector.


NOTA: Finalment, veient que nombrosos ajuntaments, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i les entitats municipalistes han proposat una moció conjunta i consensuada, per acord entre diversos grups municipals de l'Ajuntament, aquesta moció de PROGRÉS serà substituida per la moció unitària que podeu llegir al següent enllaç.