Compromesos

Compromesos

Moció sol·licitant a la Generalitat que garanteixi beques menjador als infants en vulnerabilitat

PROGRÉS presenta una moció per sol·licitar al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que garanteixi les beques menjador als infants en situació de vulnerabilitat.


Moltes famílies de Santa Coloma de Cervelló es troben en una situació de vulnerabilitat econòmica i social, fet que requereix per part de les administracions que s'actui per oferir-los oportunitats de garantir una desenvolupament personal, singularment per assegurar una correcta nutrició i de forma especial en el cas dels infants.

Les ajudes en aquest camp en l'àmbit escolar són del Departament d'Ensenyament i les famílies del municipi les reben, principalment amb finançaement de la Generalitat i a través del Consell Comarcal.

En el nostre cas, l'Ajuntament també dedica una part del pressupost dels Serveis Socials Bàsics a complementar auestes ajudes, malgrat no tenir-ne la competència, i amb l'objectiu ineludible de garantir que totes les famílies que ho necessitin rebin aquest servei bàsic.

En aquests moments, la Generalitat ha retallat la partida destinada a aquestes beques per a les famílies de la comarca del Baix Llobregat, fet que farà que, en alguns casos, famílies amb necessitat d'aquesta ajuda i que l'havíen rebut en convocatòries anteriors, no tindran accés a aquesta beca.

Per això, PROGRÉS presenta la moció que podeu llegir aquí.


PD: Aquesta moció ha estat retirada de l'ordre del dia del Ple Municipal d'octubre de 2015 i ha estat substituida per una moció consensuada amb la resta de partits polítics, tant al Consell Comarcal del Baix Llobregat com a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Podeu llegir aquesta moció unitària aquí.