Inauguració del “Centre de recursos juvenils” Can Carletes

El passat dissabte 23 de maig es va inaugurar a Can Carletes el “Centre de recursos juvenils”, un nou espai destinat als joves per a fomentar la participació, associació i gaudi d’aquest col·lectiu. En la inauguració hi van estar presents el secretari general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Eugeni Villalbí, el responsable de l'Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona, Bartolomé Agudo i una trentena de persones de Santa Coloma entre les que hi eren 3 regidors de PROGRÉS. La festa d’inauguració va continuar amb una batucada pel poble, una botifarrada jove i va culminar amb un concert a l’exterior del centre.

Aquest nou espai aprofita les infraestructures de Can Carletes, un cente que des de fa anys havia tingut altres finalitats, entre les que ja havia figurat l'acollida d'alguna associació de joves. Amb la remodelació, compta amb una sala audiovisual, una sala multimèdia integrada dins del nou Punt d’Informació juvenil, la seu de la regidoria de Joventut i, en l’espai exterior, un anfiteatre on es podrà gaudir de representacions teatrals, concerts, passi de pel·lícules,...

El “Centre de recursos juvenils” neix de les necessitats observades dins del Pla Local de Joventut, elaborat amb la participació de joves del municipi pel govern de PROGRÉS i continuat per l’actual govern. El Pla Local és una eina del tot necessària per veure quines són les necessitats dels joves, l’infraestructura i recursos que tenen o haurien de tenir, els diferents sectors de joves i el grau de cohesió entre ells,...i és gràcies a eines com aquesta que es pot arribar a crear un espai com l’acabat d’inaugurar, que esperem que compti amb bona part de les necessitats detectades i ofereixi un veritable espai de dinamització per a la joventut més enllà del que suposa la pròpia infraestructura.

Esperem que tots els joves de Santa Coloma gaudeixin d’aquest nou espai i l’aprofitin al màxim amb l’esperança que a partir d’ara neixin noves iniciatives i es fomenti la participació d’aquest col·lectiu.

Enhorabona a tots els joves i en especial a l ’Associació de joves Activa’t ja que, sense ells, aquest centre no seria avui una realitat plena!