Les construccions il·legals a la Colònia Güell


Mostra un mapa més gran

En el Pla General Metropolità les propietats qualificades de ZONA VERDA, tant les públiques com les privades, són les que tenen un major nivell de protecció urbanística. En el cas de construccions i cases situades en zones de VERD PRIVAT la llei permet solament un petit percentatge d’ampliació de l’edificació existent.

Aquest percentatge creiem que s’ha sobrepassat llargament en la propietat de la Colònia que anomenem Casa del Director, a l’interior dels murs de la Fàbrica, al camí de Can Ros, amb edificacions noves i ampliació de l’existent sense llicència.

El desembre del 2008 vam denunciar el fet a l’Ajuntament pel que representa de desprotecció de legalitat en una zona de protecció del patrimoni de la Colònia Güell; i també pels greuges comparatius que genera respecte a les cases del Bosc de Joaquim Folguera, que estan complint la legalitat amb molt de temps d’espera i un fort cost econòmic.

Pel que sabem, l’Ajuntament ha obert expedient d’il·legalitat, però no ha aconseguit parar les obres, que han seguit durant mesos fins a acabar-se. Esperem que finalment l’Ajuntament resolgui la infracció i es restableixi la legalitat.