COMUNICAT DE PROGRÉS

Davant el trencament del govern municipal per part d'ERC, volem expressar el següent:

- Aquest trencament del govern PSC-ERC evidencia el fracàs d'un pacte que no tenia més fonament que la voluntat d'accedir al poder i evitar que PROGRÉS continués al govern municipal.

- El govern PSC-ERC no es va fonamentar en cap acord de programa. El fet que cada grup s'adjudiqués mèrits de govern per la seva banda és l'exemple més clar que mai hi ha hagut un projecte compartit. Des del primer dia cada regidoria ha anat pel seu cantó, sense cap mena de coordinació ni de lideratge. Això ha creat un autèntic desgovern.

- La majoria d'actuacions d'aquest govern han estat marcades per la inèrcia de governs anteriors, i les que han promogut per iniciativa pròpia no han cercat el consens i han estat qüestionades sovint per la ciutadania. Per altra banda, han desmuntat estructures i valors aconseguits amb molts esforços en governs precedents (processos de participació ciutadana, Projecte Educatiu de Ciutat, Pla estratègic, comissions de seguiment, consells sectorials...)

- Repetidament, al llarg d'aquests dos últims anys, PROGRÉS ha valorat de forma negativa la relació dels grups de govern PSC-ERC amb els grups municipals de l'oposició, per la falta de voluntat de diàleg i de comunicació.

Davant un govern en absoluta minoria (4 regidors sobre 13), què ha fet i què proposa PROGRÉS?

- Vam demanar al passat Ple Municipal de 29 d'octubre la renúncia de l'alcaldessa actua, Sra Martínez, per la incapacitat que té el seu equip de governar el municipi. Creiem que aquesta és la forma més ràpida de facilitar la formació d'un nou govern més estable.

- Davant la negativa de la Sra Martínez a dimitir del seu càrrec d'alcaldessa proposem la convocatòria d'una moció de censura que permeti recomposar el govern municipal.

----------
Per tirar endavant una moció de censura la llei obliga que sigui presentada, com a mínim, per la meitat més un dels regidors.

El grup municipal de CiU ens ha comunicat la seva intenció de donar suport a la moció de censura, així que en aquests moments comptem amb 6 regidors (els 5 de PROGRÉS + el de CiU).

Cal el recolzament d'un altre grup o, com a mínim d'un regidor més per arribar a la meitat més un dels regidors (7 sobre 13), tal com marca la llei.

Sense aquest suport, legalment no es pot admetre la moció de censura i si l'alcaldessa no renuncia, la situació a Santa Coloma previsiblement seguirà empitjorant.

Sense un suport majoritari a la moció de censura PROGRÉS no pot fer res més, sinó seguir treballant per al poble des de l'oposició.
----------

- Si la moció de censura compta amb els suports necessaris, treballarem per liderar, com a candidatura més votada, un govern municipal que cerqui la recuperació de la confiança de la ciutadania, de la responsabilitat en l'acció de govern i del diàleg amb tots els grups polítics, amb el teixit associatiu i amb la ciutadania.

- Fem una crida a la resta de formacions polítiques per tal que, davant la situació de desgovern creada al municipi, actuïn amb responsabilitat i sentit ètic i facilitin la governabilitat de Santa Coloma de Cervelló.

- Estem decidits a implicar-nos a fons en l'execució d'un projecte polític per a Santa Coloma que tingui com a fonaments la responsabilitat, l'estabilitat, la transparència, el diàleg, la participació, la proximitat i la confiança de la ciutadania i que sigui capaç de mirar més enllà de la legislatura actual.

Podeu descarregar el comunicat aquí

10 comentaris:

Re-publicano ha dit...

Ara em direu que en el vostre pacte 2003 amb PSC tot era projecte i no hi havia repartiment de poder... juasss!
No teniu iaia i passar una temporada a la nevera de l'oposició es el millor que us ha passat. I al poble també, perque Esquerra no ho ha fet tan malament en un context de crisi economica brutal, visquent situacions excepcionals com les ventades que han costat molts diners al poble i aguantant uns socialistes al costat que deu nido. Si més no, Esquerra no ha arruinat l'ajuntament com vareu fer vosaltres en els vostres ultims 4 anys.
Sabeu que la mocio de censura no triunfa sense Esquerra. Així que si realment esteu per aixo i no venent fum com sempre... a que espereu per convence'ls?

Salut i república!

Anònim ha dit...

A re-publicà.
La ignorància és molt atrevida i fins i tot genera confusió.
El que realment ha fet malament ERC va ser que enlloc de pactar amb Progrés ho va fer amb Socialistes, en política municipal el que compte són les persones i hi ha masses persones a ERC ressentides amb Progrés que van escollir a Psc a on la Marta tothom ja la coneixia, fins i tot el seu segon va abandonar abans de fer els pactes. En resum ERC va preferir rancúnia que govern i això és molt dolent pel poble, i als fets em refereixo que ha durat el pacte????? Ara ERC encara voldrà negociar alguna regidoria o alguna altre cosa, és molt trist que marxeu del govern per com és l’Alcaldessa i encara vulgueu negociar una moció de censura que per honestedat a l’hauríeu de deixar signada al sortir.
M’imagino que ho de Re-publicà s’ha t’ha caigut la s i realment et refereixes a reS públic.

Anònim ha dit...

Anonim
Vec que coneixes molt bé la politica interna dels partits, però jo em pregunto, que faries tu per sortir de la situació en que ens trobem, governar amb PSC, governar amb ERC? o deixar el govern municipal tal i com està?
En aquestes qüestions un a de saber el que ha de fer o no fer,. A també lo d'honestitat o no, vaya que era mes honest pactar amb Progres que amb el socialistes, en quin codic etic diu això? Potser amb el d'algú que està resentit per no ocupar la cadira del poder?

Anònim ha dit...

Anònim 2 per al•lusions!!!!

La referència que jo he fet d’honestedat ha estat simplement que si surts del govern per incompetència de l’alcaldessa implica facilitar moció de censura, en cap cas en qui es pacti, en aquests moments el que han de valorar que fer són els regidors doncs tenen tot el coneixement de les coses a fer i com és pot organitzar millor. Des de fora tot és molt fàcil.

Anònim ha dit...

Anònim 1 .
El que jo penso es que s'ha de deixar de banda partidismes inquietants i pensar que la veritat es només d'un color. I si es possible? buscar sol.lucions a una situació delicada dintra del govern municipal que ens està perjudicar a tots.

Pablo ha dit...

Anonims 1,2,3..... Per poder seguir aquest interessant debat, ja que feu referencies entre vosaltres, com a mímin poseu un nick.

Un independentista de Jaén ha dit...

A ANÓNIMO 1

PROGRÉS TUVO LA OPORTUNIDAD DE PACTAR CON ERC EN DOS OCASIONES (1999 Y 2003) Y ELIGIÓ HACERLO CON EL PSC EN AMBOS CASOS. POR CIERTO, EN 2005 TUVO QUE ACABAR ECHANDO A LOS SOCIALISTAS DEL GOBIERNO. EN PROGRES SOLO VEIS LA PAJA EN EL OJO DE ERC Y NO LA VIGA EN EL VUESTRO ¿ES QUE ACASO OS OTORGAIS BULA PARA PACTAR CON EL PSC CUANDO LO CREEIS OPORTUNO Y SE LA NEGAIS A ERC POR HABER HECHO LO MISMO? ¿A QUE RENCOR TE REFIERES? ¿QUIZA AL QUE OS HA LLEVADO A DECIR TANTAS MENTIRAS DURANTE ESTOS DOS ULTIMOS AÑOS COMO CUANDO CALUMNIASTEIS A UN CONCEJAL DEL PSC DICIENDO QUE EL AYUNTAMIENTO PAGABA SUS MULTAS DE TRÁFICO?
FINALMENTE, EN UN PAÍS DONDE HAY QUE ECHAR A LOS POLÍTICOS A EMPUJONES PORQUE NO DIMITEN NI CON AGUA CALIENTE, PIENSO QUE EL GESTO DE ABANDONAR EL GOBIERNO HONRA A LOS CONCEJALES REPUBLICANOS Y DESMIENTE DE RAIZ VUESTRA RECURRENTE VERSIÓN DE SU APEGO AL PODER Y A LOS CARGOS.

Roca dreta ha dit...

Proposso un govern de concentració: la rusa, el mossen, el sargent de la guàrdia urbana, el metge i per que a la Colònia no es queixin, un net segon d'en Eusebi Güell.

roca dreta ha dit...

Escolta'm Respublicà Convençut: per què enlloc de voler salvar els mobles (cadires basicament...) d'Esquerra d'aquesta crema, no et dediques a pensar si el pacte amb el PSC no va ser una gran tifa de vaca...
Els cartells que vau penjar pels carrers amb els resultats dels vostres dos anys d'alcaldia ( 75 noves places d'aparcament, el centre jovenil de can carletes...i poca cosa més) eren patètics !!!

Anònim 1234 ha dit...

PROGRES + ESQUERRA = SANTA COLOMA DE CERVELLO