Gerard Segú participa en l'acte de la Declaració d'alcaldes i alcaldesses del Baix Llobegat amb motiu de la sentència del TC sobre l'Estatut

Gerard Segú, com a alcalde en funcions i en representació de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, va participar el passat 8 de juliol a l'acte de signatura de la Declaració que han subscrit una trentena d'alcaldes i alcaldesses de la comarca

Amb motiu de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'Autonomia de Catalunya aprovat pel Parlament i les Corts espanyoles i refrendat en referèndum pel poble de Catalunya, els alcaldes i alcaldesses del Baix LLobregat han subscrit una Declaració institucional amb els següents punts destacats:

"[...] 1.- Com a representants democràtics dels ciutadans i ciutadanes dels municipis del Baix Llobregat expressem el nostre rebuig a la sentencia dictada per un Tribunal Constitucional moralment deslegitimat i exigim respecte al contingut íntegre dels acords polítics de convivència i autogovern referendants pel poble de Catalunya.

2.- Davant de la greu situació creada, cap ciutadà ni ciutadana de Catalunya pot restat al marge, tampoc els ajuntaments del Baix Llobregat. Aquesta sentencia demana una resposta democràtica, el més unitària possible i coherent amb els valors que ens han mantingut vius com a país al llarg de la història.

3.- Des dels ajuntaments de la comarca del Baix Llobregat animen a totes les institucions catalanes, la societat civil i la ciutadania en general a mostrar el seu rebuig unànime a aquesta sentència. Per aquest motiu convoquem a totes les ciutadanes i ciutadans a la manifestació del proper dia 10 de juliol convocada a Barcelona.

4.- Fem una crida al conjunt d'institucions catalanes i estatals per tal que s'emprenguin totes les accions polítiques necessàries per fer possible el màxim compliment i el desenvolupament ple del que l'Estatut vigent des de l'any 2006 preveu i estableix.
Allò que ha estat pactat políticament, aprovat pel Parlament de Catalunya i les Corts Generals (Congrés i Senat) i referendat pel poble, s'ha de complir.[...]"

Podeu llegir la declaració completa clicant aquí