Gerard Segú, nou alcalde de Santa Coloma de Cervelló

Després de les eleccions municipals del passat 22 de maig el dia 11 de juny s'ha Constituit el nou Ajuntament per a la legislatura 2011-2015.

La constitució del nou Ajuntament ha comportat la presa de possessió dels 13 regidors electes i l'elecció del nou alcalde de Santa Coloma de Cervelló. L'aval obtingut en les eleccions municipals al Programa PROGRÉS 2011-2015 ha permès que el grup municipal de PROGRÉS compti amb majoria absoluta al Ple Municipal i que la candidatura de l'alcaldable de PROGRÉS, Gerard Segú, hagi estat la més recolzada.


Des d'avui, doncs, el nou alcalde de Santa Coloma de Cervelló és en Gerard Segú.


Un cop ha près possessió del càrrec d'alcalde, Gerard Segú ha fet una primera intervenció en la que ha exposat les bases de la seva actuació a l'alcaldia. Podeu llegir la transcripció de la intervenció a continuació:

"Diputada, regidors i regidores, representants d’entitats del municipi, veïns i veïnes, companys i companyes, amics i amigues, familiars...

Us vull agrair molt sincerament que avui estigueu aquí, en aquest acte que representa l’inici d’una nova etapa per a Santa Coloma de Cervelló.

Un moment important pel poble, perquè democràticament ha escollit uns representants perquè gestionin els interessos del municipi.

Un moment important per aquestes 13 persones que teniu al davant i que han estat proclamats regidors i regidores, en el que representa una gran responsabilitat vers el poble. Us vull felicitar a tots i totes per aquesta proclamació.

I un moment important per mi, perquè ser elegit alcalde del meu poble és un dels majors honors que pot tenir una persona que he dedicat i vol dedicar una part important de la seva vida a treballar pels altres i a construir un món millor.

M’agradaria remarcar 2 coses en les meves primeres paraules com a alcalde: la primera són agraïments imprescindibles i la segona exposar-vos unes pinzellades de les bases del que serà la meva forma de treballar.

Vull donar les gràcies en primer lloc als companys i companyes del nou consistori que s’ha constituït avui mateix i que han recolzat la meva candidatura per ocupar la responsabilitat de l’alcaldia d’aquest ajuntament. Estic convençut que seran uns grans i imprescindibles companys de viatge en aquest trajecte.

També vull agrair als regidors i regidores que han format part del Consistori anterior i que no segueixen en el nou, la feina feta i la seva dedicació al municipi. Especialment als companys i companyes amb qui he compartit equip de govern el darrer any i mig, més especialment encara als companys i companyes del grup municipal de PROGRÉS amb qui hem estat la darrera legislatura treballant pel poble, en situacions ben diverses, en ocasions difícils. I de manera molt particular a en Felip Castillo, un home que ha dedicat 20 anys de la seva vida a aquest poble, fent moltíssima feina des d’aquest Ajuntament i que els darrers temps ha estat un excel·lent alcalde.

I personalment no puc deixar d’agrair a moltes persones la part de culpa que teniu de què ara mateix us estigui parlant com alcalde. La família per estar sempre al meu costat, pacient i comprensiva; altres per haver-me despertat ja des de ben petit l’interès i el compromís obstinat i compartit per deixar el món millor del que l’hem trobat; altres per haver contribuït a la meva integració i implicació en aquest municipi; altres per haver estat un referent i guies del salt del meu interès pels afers col·lectius des de la política de base cap a l’àmbit polític institucional a través d’uns camins centrats en l’ètica, la coherència i la responsabilitat; i altres per haver treballat molt durament i haver estat una companyia fantàstica en aquests darrers mesos al definir un projecte per al poble basat en la il·lusió, la responsabilitat, el compromís i la proximitat.

Precisament la il·lusió, la responsabilitat, el compromís i la proximitat són tres elements bàsics que m’han dut fins aquest moment i seguiran marcant el meu exercici com a alcalde.

Especialment ara que ens trobem immersos en una crisi global que ha marcat ja els darrers anys i que serà protagonista al llarg d’aquesta legislatura.

Això posarà reptes molt importants que el poble i des del consistori haurem d’afrontar i caldran grans dosis de responsabilitat, generositat, compromís, il·lusió i diàleg proper i sincer per intentar convertir la crisi en oportunitats!

La lluita contra aquest difícil context és, sense dubte, una de les prioritats a les que hem de respondre aquesta legislatura, per intentar evitar fractures socials, per garantir que el nostre ajuntament supera les dificultats i és capaç d’afrontar el futur amb les màximes oportunitats i per mantenir la cohesió social.

Ens tocarà gestionar una època complexa i es farà indispensable treballar molt i amb total responsabilitat, cercar l’entesa política, crear il·lusió i confiança, fomentar l'interès, el diàleg i el debat tant dins l’Ajuntament com amb la ciutadania per assolir una política local de proximitat, que informi, dialogui, escolti i doni oportunitats a la ciutadania de ser part activa del disseny del futur comú com a poble.

La política, especialment la local i en un poble com el nostre, és un entramat complex que estic convençut que ha d’implicar també la ciutadania, les entitats i col·lectius diversos. Cal articular diferents actors per a què cadascun contribueixi al debat i a la presa de decisions dels afers públics i col·lectius. I en els temps que vivim i que ens esperen els propers anys això prèn encara més importància: la crisi global que afecta especialment les entitats locals ens està obligant a prendre decisions de gran importància i la cerca del consens i el debat ampliat és la forma d’afrontar amb més garanties aquest repte.

Cal pensar entre tots i totes un poble més bonic, més habitable, més just, més social, més compartit... un poble més gran i que vola més alt... fins i tot ara en què les coses són complicades, però mantenint suficientment els peus a terra en un equilibri necessari.

I ja per acabar, us vull dir que en aquest alcalde hi trobareu un colomí més, plenament disposat a dialogar, compartir i treballar al costat de totes aquelles persones que comparteixin l’interès per millorar Santa Coloma de Cervelló. Una persona amb encara més compromís amb el poble del que ja he tingut fins ara. Amb la màxima voluntat de fer les coses el millor possible.

No sempre encertaré, en ocasions m’equivocaré o no arribaré a donar resposta a tot i tothom. I ben segur que des del govern municipal, inclús des del conjunt de l’ajuntament no podrem arribar a satisfer les aspiracions de tot el poble, inclús les nostres pròpies voluntats.

Però no dubteu que treballaré amb el màxim esforç, la major de les transparències possible i potenciant el diàleg per aconseguir maximitzar els encerts. Escoltaré i tindré en compte a tothom, aprendré de les decisions encertades i, sobretot, de les que no donin el resultat esperat, lluitaré fins el final i no m’aferraré a cap suposada veritat absoluta.

Treballaré per intentar superar impossibles i on no arribi, cercaré recursos per intentar trobar solucions. No defugiré les decisions difícils per molt temptador que sigui un camí planer, quan calgui escollir senders complicats faré pinya amb qui calgui i ens hi endinsarem...

Podré tenir més o menys encerts en les decisions que prengui, però no dubteu que aquestes decisions seran preses amb una profunda vocació de servir aquest poble, aquesta comunitat, aquestes persones, amb un objectiu prioritari i indefugible de defensar el bé comú.

No perdré aquest rumb, mantenint la ment oberta per analitzar alternatives, incorporar propostes positives i tenir en compte altres opinions i oferiré espais de decisió compartits.

No em dedicaré a dir el que voleu sentir, en una necessària actitud de lleialtat amb el poble, oferiré informació i explicaré el que s'ha de saber i abans de fer alguna cosa tindré en compte propostes resultants de diàlegs sincers i responsables.

Tots sabem que no serà fàcil i que només podem arribar al millor dels futurs per al nostre poble en el context actual si sumem esforços, energies, responsabilitats i capacitats. Això només és possible amb tots vosaltres, amb el conjunt del consistori i en consonància amb la ciutadania, si avancem conjuntament. Només farem un camí exitós, de llarg recorregut i una mica més planer si caminem com un sol poble.

Això és el que, modestament, intentaré facilitar des de l’alcaldia, intentant donar una resposta a l’alçada de l’honor que ostento i de la confiança que se’m diposita.

Com sempre, ja ho sabeu, a disposar, ara més que mai!"