El rebuig del govern a la moció d'infraestructures

Fa unes setmanes informàvem que la moció presentada per PROGRÉS per la millora de les infraestructures viàries i el transport públic del nostre entorn. Aquesta Moció va ser rebutjada per l'Equip de Govern PSC/ERC, amb l'excusa que ja estaven fent les gestions necessàries.

La moció proposava crear un grup intermunicipal (Sant Boi, Sant Vicenç, Torrelles i Santa Coloma) per poder presentar amb més força a la Generalitat la problemàtica del transport i de les comunicacions viàries i ferroviàries dels nostres pobles, i exigir solucions. També proposàvem propiciar des dels Ajuntaments plataformes ciutadanes (Associacions de Veïns i Veïnes, entitats, empresariat, sindicats...) amb la mateixa finalitat.

PROGRÉS va presentar aquesta moció perquè 16 anys de govern municipal ens han ensenyat que davant les administracions superiors (Consell Comarcal, Diputació, Generalitat i Estat) tota força és poca per presentar les nostres problemàtiques i cercar-hi solucions. Dir que l’Equip de Govern ja està treballant aquests temes i pensar que sols, sense la col·laboració ciutadana i la força d’una comissió intermunicipal, poden resoldre aquests problemes és, pel cap baix, ingenu i arriscat.

No calia que en el Ple Municipal diguessin que hi estaven treballant. És obvi que ho havien de fer, i no era aquesta la finalitat de la moció. El que proposàvem és l’establiment de la força que dóna el conjunt dels 4 municipis afectats i l’empenta de les plataformes ciutadanes, conscients de la problemàtica, però orfes d’un lideratge dels Ajuntaments.

Crec que en el rebuig a la moció de PROGRÉS i a l'oferta de diàleg que l'acompanyava han intervingut més interessos de partit dels grups que formen el Govern, i aquella tendència de a l’oposició ni aigua, que no pas una visió ampla de govern.

No vull centrar la crítica en una manera de fer, vull demanar a l'Equip de Govern que reflexioni, sigui conscient del que ens hi juguem i lideri la formació de la comissió intermunicipal i de les plataformes ciutadanes. Si és així, PROGRÉS estarà a punt per a treballar en benefici del poble.

Josep Comellas